Ervaringen

Huurders die jullie voorgingen.

Familie Cordes (juli 2010)

Een goede vakantie is de vakantie waarvan de kinderen in de winter zeggen: gaan we in de zomer weer daarnaartoe? En dat willen we graag delen met de lezers van deze site. Na jaren van gemaksvakanties vol luxe wilden wij al langer iets anders tijdens onze vakantie. Inmiddels zijn onze dochters oud genoeg om mee te ondernemen en onderzoeken. Ook tijdens de vakantie mag er best wat actie zijn. Mijn vrouw, een ervaren kampeerster, wilde niet te drastisch overstappen. Een aantal weken in een tent bivakkeren was dus geen optie. Via via kwamen wij dus op het idee om een camper te huren bij deze mensen. Toch een dak boven je hoofd, maar wel de vrijheid om te reizen of te blijven waar het leuk is en niet een enorm bedrijf waar je achteraf bent afgeknepen met een uitgewoond hok.

En dan blijkt dat je eigenlijk met je neus in de spreekwoordelijke boter kan geraken. Na een jaar van pech (was al volgeboekt) kregen wij zeer prettige prijzen voorgeschoteld en konden wij een camper huren in het hoogseizoen. En dat niet alleen. Huureencamper bleek uit te blinken in de persoonlijke benadering. Een keurige uitleg, een zeer schoon opgeleverde camper die voorzien was van een flesje wijn met een kaartje erop was gedurende twee weken in ons bezit. Een kleinigheid met een grote attentiewaarde! Er werd ons gezegd dat we moesten bellen als er problemen waren. We werden dan ook vriendelijk geholpen op het moment dat ik niet helemaal wist hoe de luifel ingeschoven moest worden. Geen probleem!

Wij zijn richting Zuid-West Frankrijk gereden. Wat een genot.

Afgezien van de pret van het reizen (haast is er niet), de lol van de verschillende campings en indrukken bleek het in dat gedeelte niet te warm en niet te druk. De kinderen en mijzelf genoten van een prachtige zee. Les hiervan is dat je dus niet altijd een zwembad nodig hebt. Voordeel vonden wij ook dat we met de camper vrijwel overal terecht konden. Op luxe, maar ook op echte luwtecampings. De angst die ik als rijder had, viel reuze mee. Ik was nogal huiverig voor het parkeren en de gebrekkige snelheid. De campers halen echter een volwassen snelheid en het parkeergemak is eigenlijk net zo als bij een grote auto. En het voordeel is dat als je geparkeerd bent het settelen reuzesnel gaat. Stroom erop, luifel uit, stoeltjes en tafel aan de zijkant en met een paar minuten ben je aan je vakantie begonnen. De wijn kan open! En een voordeel was het fietsenrek waardoor we volledige mobiliteit hadden om ons ter plaatse te vervoeren.

Wat ruimte en faciliteiten betreft zijn onze ervaringen ook positief. De twee meiden sliepen prima binnen aan de voorzijde. We zijn op de jongste na best lang en daar hebben we eigenlijk niet veel hinder van ondervonden. We hadden voor de ultieme campeerervaring wel een tentje met luchtbedden gekocht en daar werden eigenlijk alleen maar slaappartijtjes in georganiseerd.

Op de terugweg zijn we nog in Belgie geweest. Een dagje Plopsaland. Ook dat ging prima met de camper. Sterker nog we waren, omdat we in de buurt een camping hadden, als eerste binnen en gingen als een van de laatsten weg. We hoefden niet ergens apart te camperen.

De conclusie is dat dit naar meer smaakt. Minder kosten, meer vrijheid en toch een aangename of relatieve luxe voor een campeerder. Ook het dagje regen hebben we met goed humeur afgesloten. Ik betrapte mijn vrouw er zelfs op dat ze voor volgend jaar weer wilde reserveren, maar dan langer.